Два горски пожара горяха край Златоград, късо съединение подпали сухи треви

На 09.09.2017 год. в 15:15 ч. е получен сигнал за горски пожар в района на местност „Ямата“, общ. Златоград, собственост на ДГС -Златоград. Предполагаема причина - небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е 1 дка иглолистна гора. Спасени са 20 декара иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от два екипа  на РС ПБЗН - Златоград. Оказана е помощ от трима служители на ДГС-Златоград и двама служители на ГПУ-Златоград.
На следващия ден - 10.09.2017 год. в 10:34 ч. е получен сигнал за горски пожар в района на местност „Парово“, общ. Златоград. Собственост - ДГС Златоград.  Предполагаема причина - небрежност при боравене с открит огън. Унищожен е половин декар иглолистна гора. Спасени са 30 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от два екипа  на РС ПБЗН - Златоград. Оказана е помощ от четирима служители на ДГС-Златоград.

На 09.09.2017 год. в 17:05 ч. е получен сигнал за пожар без преки материални загуби в сухи треви в с. Загражден, общ. Баните, до гробищен парк. Предполагаема причина - късо съединение на електропровод. Спасени са 4 сгради и 20 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РС ПБЗН - Баните. Оказана е помощ от двадесет човека, жители на с. Загражден.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини