Десетки хасковски деца дойдоха на площада със стара хартия за нова книжка

Изображение 1 от 5

    Десетки деца напълниха централния градски площад тази сутрин, за да станат част от инициативата

    „Стара хартия за нова книга" , която се проведе за втора година в Хасково. Докато на пункта за събиране на хартията работата вървеше с пълна сила, много от децата, получили вече своята награда за старанието да съберат и предадат хартиените отпадъци, продължиха да се забавляват с викторините на сцената. Бяха раздадени много награди. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия от обявените пет, получиха втора книжка на екотематика – изданието „Ти можеш да спасиш планетата".

    Организаторите на инициативата от „ЕКОПАК България" и Книжен център „Гринуич" целят, освен децата да си тръгнат с най-хубавия подарък-книга, и да напомнят, че колкото повече ненужна хартия те съберат, ще допринесат и за спасяването десетки дървета от отсичане.

    През миналата година в инициативата хасковските деца предадоха  4,7 т. хартия и получиха над 1000 книги. Така хасковлийчетата спасиха от отсичане 16 дървета.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Бр
      Браво
      14 -1
      14:13, 9 сеп 2017
      Не мога да се нарадвам на младите майки с децата на опашката. Всичко идва от семейството и е крайно време да бъде разбрано от всички , недоволстващи от училище и учители...
      Браво!!!
    • 2
      Бл
      Благодаря
      11 -6
      14:31, 9 сеп 2017
      Благодаря че развалихте празника на детето ми.Арогантно държание.Оставихте много лоши впечетления.Все пак книги се продават и в книжарниците. Както се казва хубава работа ама българска и както всичко друго зле организирана
      • Ха
        Хасково
        3 0
        15:03, 9 сеп 2017
        Разкажете по подробно за случая.
    • 3
      Го
      горките деца
      8 -1
      16:28, 9 сеп 2017
      Вяла проява, където няколко деца под строй правят нещо, което не разбират и не им е по вкуса. Съвременните герберски септемврийчета и пионерчета.
    • 4
      Ис
      Истински простотии
      3 -2
      22:04, 9 сеп 2017
      От какво се получава хартията мили деца? Правилно - от дървета, така че новите ви книжки са от отсечени дървета и истината е че бавно и сигурно се самоунищожаваме, глобалното затопляне е факт, в момента бушува най-силната буря в северния Атлантик, пием вода с уран, а проявата с тези книжки е смешна и остаряла, по-добре беше да накарате един клас да посадят дръвчета и да се грижат за тях.
    • 5
      Мо
      Мони
      2 0
      16:29, 10 сеп 2017
      Що за коментари?! Да сте чували, че рециклирането на хартия спасява дървета? Почетете малко, може да ви се отрази добре, пък може и да опитате да се информирате от др.източници, какво ще кажете за книжки напр. За саденето на дървета - едното не изключва другото, ако не сте се замислили. А инициативата е чудесна все пак. А когато пораснат някои от дърветата на Ямача ще разберете, че за 8 год. едно дърво дава 1 м3 дървен материал. Като цяло малко се книгоиздава и пише, а още по-малко се чете. Щото чукча не читатель, чукча - писатель нали така? И по-точно пишат тук.
    Последни новини