София е в Мордор, но не развъждаме орки (видео)

София е в Мордор, но не развъждаме орки  Видео с тези твърдения рекламира столицата ни като възможно седалище на Европейската агенция по лекарствата.

Министерството на здравеопазването публикува специално линк към видеоклипа, с който София кандидатства за седалище на Европейската агенция по лекарствата (European Medicines Agency, EMA). Но в  ema-sofia.eu, където видеото тръгва още с отварянето на сайта, звукът не може да бъде чут, а бутончето "Video play"предизвиква свалянето на MP4-ката на вашето устройство. 

„Скъпа ЕМА, ти не ме познаваш, защото съм в другия край на континента. Ако си представим картата на Средната земя, ти би била в Графството, а аз – в Мордор. Разбира се, ти не си хобит, а ние не развъждаме орки”, се обяснява на английски в клипа. Изглежда София говори на ЕМА доста шеговито. А в клипа се редуват красиви кадри от най-любимите български забележителности, сред които Рилските езера и други, които определено не са в София, нито в Мордор.

Седалището на Европейската агенция по лекарствата е в Лондон, но това ще се промени след Брекзит през 2019 г. Кандидатурите на градовете - за следващ дом на агенцията бяха приети в началото на месеца. София е един от 18-те европейски града, които искат да приемат Европейската агенция по лекарствата.

Българската кандидатура беше сериозно критикувана като набързо направена и доста невзрачна.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хаха
    3 0
    12:19, 3 сеп 2017
    на снимката обаче тези двамата изглеждат като наистина да са от Мордор!
Последни новини