Кризисният център за жертви на домашно насилие в Димитровград пак работи

    Кризисният център за жертви на домашно насилие, който се помещава в бившата Марбас болница в Димитровград възобновява работа. Това съобщиха на пресконференция днес от "Български център за джендър изследвания" -Хасково, които са спечелили проект за предоставяне на услуги в центъра.

    Продължителността му е 5 месеца, а стойността  възлиза на 33 333 лв. От тях 30 000 лв. са безвъзмездна финансова помощ от фонд "Социална закрила", сподели Кристина Йорданова, която е ръководител на проекта. След изтичане срока на проекта ще продължават да се търсят варианти за запазване на социалната услуга.

    Кризисният център е единствен в Хасковски регион и дава подслон на жертви на домашен тормоз. Той работи отново от началото на август и там в момента има настанени 7 лица. Освен подслон, засегнатите от насилие ще получават още психологическа подкрепа, социални и юридически консултации, различни видове терапии и социална рехабилитация.

    Както писахме в началото на април месец, Кризисният център затвори врати през февруари тази година поради липса на средства. Той бе създаден през 2014 г. пак по проект на "Български център за джендър изследвания" и с финансиран по програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. След приключване на дейността по този проект, центърът работи още една година с подкрепата на спонсори. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини