Състезателки на "Атлет" завоюваха злато на турнир "Братя Касабян"

Състезателите на клуб „Атлет“ отново се откроиха на провелия се през уикенда в Хасково международен турнир „Братя Касабян“. Възпитаниците на братята Красимир и Илияна Кръстеви показаха нагледно защо половината от състезаващите се за националния отбор момичета и момчета са от Първомай, завоювайки призови места.

Три от момичетата ни заблестяха със злато между 150-те участници от 10 страни.

Калояна Налбантова беше над всички при момичетата до 13 години и отстъпи само на съотборничката си Михаела Чепишева при 15-годишните.

При 15 годишните Цветина Попиванова отпадна на чевъртфиналите, но на двойки завоюва златото заедно с Калояна при 13-годишните и с Миша при 15-годишните.

Калояна Налбантова успя да се включи отлично и на смесени двойки, където задно с Игор Царегородцев от Украйна завоюва третото си златно отличие.

Цвети също игра с украинец в смесена двойка – Игор Романюк и стана бронзов медалист.

Много добре при момчетата се представиха Светослвав Раев и Николай Давчев, които достигнаха до четвъртфиналите в групите при 13 и 15-годишните и станаха трети на двойка момчета при 15-годишните.

Турнирът се организира за втора поредна година от местния "Бадминтон клуб - Хасково", общината и с подкрепата на родната, Европейската и Световна федерации по бадминтон.

В Хасково бяха посрещнати състезатели от България, Румъния, Сърбия, Турция, Гърция, Англия, Русия, Украйна, Кипър и Холандия. Те взеха участие в трите възрастови групи в състезанието на името на доайените на българския бадминтон, братята Пюзант и Арсен Касабян. Надпреварата при най-големите (до17 години) е и кръг от европейското и световно юношеско първенство.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини