Apple ще инвестират $1 млрд. в продуцирането на сериали и телевизионни предавания

Apple обмислят възможността да отделят средства в сфера, която е нетрадиционна за бизнеса на компанията. Идеята е да се направят инвестиции в размер на около $1 млрд. за продуциране на оригинално видео съдържание. Въпросните телевизионни предавания и шоута ще са достъпни ексклузивно в онлайн услугите на Apple. Според първоначалните данни технологичният гигант вече се е съгласил да инвестира в поне 10 различни телевизионни продукции.

Желанието на Apple да се присъединят към тази пазарна ниша не е много изненадващо, тъй като брандове като Facebook също проявяват голям интерес към оригиналното съдържание. Огромната популярност на услуги като Netflix вече доказа, че това е една правилна бизнес формула, която гарантира солидни приходи. Продуцирането на собствени телевизионни шоута ще позволи на Apple да направи своите услуги още по-атрактивни за милионите си потребители, предаде TheVerge.

Все още не знаем към какъв жанр ще се насочат от Apple. Най-скъпи за продуциране са фентъзи продукциите и трилърите, чиято цена е около $5 млн. на епизод. В същото време комедиите струват "само" $2 млн на серия. Apple вече инвестираха средства в няколко продукции като Planet of the Apps и Carpoоl Karaoke. Въпреки интереса на потребителите тези предавания засега не оправдават високите очаквания на Apple.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини