Протестът в Слънчев бряг - техно парти на паркинг. Преглед на печата

Брюксел ни алармира за 500 кг яйчен прах с отрова в България, е тема от в.„Монитор":

 В България е получена нотификация за партида яйчен прах с наличие на опасното вещество фипронил. Пратката е близо 500 кг е с произход от Германия, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Контролното ведомство твърди, че е предприело действия по установяване на наличните количества от продукта в страната и евентуалното му изтегляне при наличие в търговската мрежа. При констатиране на налични количества в търговската мрежа те ще бъдат изтеглени от пазара, а потребителите ще бъдат информирани своевременно. Яйченият прах се използва основно в сладкарската и кулинарната индустрия, припомнят експерти.

  "Сега": Протестът в Слънчев бряг - техно парти на паркинг

Протестът срещу акциите за шума на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг протича под формата на техно парти на паркинга пред дискотека, предаде "Фокус". Протестиращите настояват за оставката на вицепремиера. Те носят плакати с надписи "Г-н Симеонов, не ни гонете към Гърция. Искаме да работим в България!", "Слънчев бряг е парти дестинация! Кога ще стигнете до тази констатация?", "На калпав политик децибелите са му виновни", "Правете си проверките, но не убивайте туризма".

Преди дни над 600 души блокираха централен булевард и входа на комплекса "Слънчев бряг", разказва "Дарик". Те протестираха срещу организираните от Симеонов среднощни акции, при една от които беше иззета озвучителна техника на заведение.

Трус. "Сега": 3.1 по Рихтер край Стражица

Земетресение с магнитуд 3.1 по скалата на Рихтер е регистрирано близо до Стражица, предаде БГНЕС. Земният трус е усетен в 16.19 ч. с епицентър на 6 км югоизточно от Стражица, на 33 км източно от Велико Търново, с дълбочина 2 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център. Според Геофизичния институт на БАН земетресението е с магнитуд 2.8 по Рихтер и е с епицентър между селата Бракница, Мирово и Ново градище и дълбочина 0.6 км. Няма данни за материални щети.

"Монитор": Екстремна опасност от пожари в няколко области, овладяха огъня в Сакар планина 

Екстремален e индексът за пожароопасност в 9 области на страната за 19 август, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките. Най-високата степен на опасност от пожари е в сила за областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна. Там е възможно възникване на бързо разпространяващи се, много силни и трудни за овладяване пожари.

Пожарът, който бушува 4 дни в Сакар планина, е локализиран. През нощта имаше отделни тлеещи огнища.

Изпепелени са хиляди декари смесена гора. Теренът е ловен и вероятно има загинали и диви животни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини