Кметът инспектира блоковете,които се санират във „Възрожденци“

Изображение 1 от 2

    Кметът на общината инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска инспектираха вчера жилищните сгради в кв.“Възрожденци“, които се санират по  Националната програма за енергийна ефективност към МРРБ. Санирането се движи с добри темпове, се увериха на място представителите на общината. Инж.Азис разговаря с представители на фирмите и на  Сдруженията на собствениците на жилища в сградите, които се санират.Отзивите от живеещите са добри, няма оплаквания.

    Всички 29 жилищни блока в Кърджали, които са одобрени за саниране вече имат  разрешителни за започване на строително-монтажни работи. Повече от  половината от тях имат открита строителна площадка  и при тях е започнала подмяната на дограмата и изпълнението на топло и хидроизолацията.

    Всеки жилищен блок  се санира от различна фирма, а срокът за изпълнение е от 3 до 6 месеца.Очакванията са, че  фирмите ще се справят в сроковете, заложени в договорите и строителните дейности ще приключат до зимата.

      Още по време на тристранна среща на 1 юни кметът призова собственици, община и фирми да бъдат в постоянен контакт и да си партнират, за да може процесът по саниране да върви без напрежение  и всеки обект да бъде завършен в срок и с добро качество, тъй като това е една добра и важна инвестиция за Кърджали.

    Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини