Военните от САЩ и Китай подписаха споразумение за комуникация заради КНДР

Върховни американски и китайски военни офицери подписаха споразумение за подобряване на комуникацията в контекста на напрежението заради ракетните програми на Северна Корея и спорните претенции на Китай в Южнокитайско море.

Председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Джоузеф Дънфорд е разговарял в Пекин с Говорейки с китайския генерал Фанг Фенгю, 

Във вторник е бил подписан Механизма за съвместен диалог за служителите, с което отваря вратата за изграждане на доверие и разбирателство между военните сили на двета страни, но ще бъде полезно само ако води до смислен диалог, който намалява риска от неправилно изчисление - което е особено важно при ескалиращите провокации на Северна Корея, казва Дънфорд в официално заявление.

Дан Ванг, анализатор за Китайна The Economist, казва пред CNN, че Пекин се страхува от "едностранни военни действия на САЩ" срещу Северна Корея. 
"Този механизъм е стъпка към намаляване на погрешното разбиране на военните намерения на двете страни, въпреки че вероятността за война със Северна Корея е ниска", казва тя.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини