Туит на Обама стана най-популярният на всички времена

За Америка темата Шарлотсвил е гореща и реакцията на Тръмп, който приравни белите екстремисти с протестиращите срещу тях, предизвика всеобщо разочарование.

В този момент реакция на Обама по темата в неговия Twitter стана най-харесвания и ретуитван пост на всички времена, отчете favstar.fm. Постът е писан преди три дни, приблизително по времето, когато Тръмп обвини за насилието в Шарлотсвил "много страни".

"Никой не се е родил с омразата към друг заради цвета на неговата кожа или заради неговия произход или религия..." Изглежда социалната мрежа тотално одобрява идеята, че на това ни учат по-нататък в живота и омразата не е естествената ни природа. За илюстрация Обама е сложил снимка, която говори даже по-добре от думите. Те са харесани от над 3,2 милиона потребители и близо 1,3 милиона са ги ретуитнали.

Постът е част от мисъл на Нелсън Мандела, който Обама продължава да цитира в следващите туитове: "Хората трябва да научат омразата и ако могат да се научат на мразят, значи могат да бъдат научени да обичат... Защото любовта идва по-естествено в човешкото сърце, отколкото нейната противоположност. "

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини