Летящата кола на DeLorean (видео)

Автомобилите DeLorean станаха част от поп културата на 1980-те години заради главната им роля в емблематичната трилогия "Завръщане в бъдещето" на Робърт Земекис.

Сега ново поколение от семейството на DeLorean отново поставя марката в светлината на прожекторите.

Пол Делоран, главен изпълнителен директор и главен дизайнер на DeLorean Aerospace, разкри, че неговата компания се присъединява към Uber, Airbus, Kitty Hawk и още няколко други, които работят по модели на летяща кола.

DeLorean казва, че компанията работи върху вертикално излитащ и кацащ (VTOL) автомобил, предназначен за личен транспорт, който в крайна сметка ще бъде способен на автономен полет. Той е двуместен, изцяло електрически и в проектиран за разстояние 193 километра, казва той пред Wired.

DeLorean DR-7 има два комплекта крила - на предната и в задната част на автомобила, плюс една двойка крилца под задните крила.

Самолетът е с дължина около 6 метра, размах на крилата около 5,60 метра. За да може да влезе в (голям) гараж, крилата могат да се сгъват отстрани на автомобила.

Независимо дали са самоуправляващи се или пилотирани от човек, бъдещите летящи автомобили трябва да преодолеят регулаторните препятствия, преди да ги видим в производство. Традиционните превозни средства и въздухоплавателни средства понастоящем се регулират от многобройни закони, а новите възможности на автономните или летящи превозни средства поставят пред законодателите безброй безпрецедентни въпроси.

И следващата стъпка в развитието на личния транспорт трябва да стане инфраструктурата. Електроенергията се очертава като енергиен източник на превозните средство от следващо поколение, но голяма част от света няма необходимата инфраструктура, за да отговори на потребностите от зареждане на електромобили.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини