Глоба за заведението с такса „празен стол” Созопол

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи санкция на заведението в Созопол за предявената претенция за такса „празен стол”. Това съобщи председателят Димитър Маргаритов

Публикувана в социалните медии информация, че ресторантьор в Созопол начислява по 20 лв. на стол при резервация, предизвика незабавна проверка на заведението от КЗП. Установено било, че потребителите не са заплатили изисканата такса.

Санкция ще има по Закона за туризма за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и на потребителя се представя документ с цел той да извърши плащане. Тъй като в него е вписана услуга, която не се предлага в менюто, това само по себе си е нарушение, коментира Маргаритов. 

От Комисията посочват, че подобни опити за накърняване на потребителските права не могат да бъдат поощрявани. Те напомнят случая от миналата година, когато ресторант в Стара Загора изискваше от клиентите си да заплащат такса от минимум 20 лв. в случай, че детето им играе в заведението – нарушение, за което търговецът бе санкциониран.   

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини