Bosch, Geo ++, Mitsubishi Electric и u-blox се обединяват за масова услуга за прецизно геопозициониране

Bosch, Geo ++, Mitsubishi Electric и u-blox обявиха създаването на Sapcorda Services GmbH - съвместно предприятие, което ще предостави висококачествени услуги за позициониране GNSS (Global Navigation Satellite System) приложения на масовия пазар.

Съществуващите решения за услуги за позициониране GNSS  не отговарят на нуждите на възникващия масов пазар на GNSS  с висока точност. Четирите водещи компании са решили да обединят усилията си, за да улеснят създаването на достъпно и достъпно решение в световен мащаб за системните интегратори, производителите на OEM и производителите на приемници. Всеки партньор носи своя уникален опит в съвместното предприятие Sapcorda Services.

Sapcorda ще предлага глобално налични услуги за позициониране GNSS чрез интернет и сателитно излъчване и ще даде възможност за точно позициониране до сантиметри.

Услугите са предназначени за обслужване на големи автомобилни, промишлени и потребителски пазари.

Услугата за корекции в реално време ще се предоставя в публичен, отворен формат и не е обвързана с хардуера или системите на приемника. Повече информация ще бъде предоставена по-късно тази година.

Съществуващите в момента сателитни системи за позициониране са : САЩ - GPS, Япония - QZSS, Русия - GLONASS, Китай - BeiDou Navigation Satellite System, ЕС - Galileo, Индия - IRNSS.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини