Питат кмета вдигнал ли е наемите за паркингите в Хасково

Три питания към кмета Добри Беливанов отправи общинският съветник от ГЕРБ Димитър Шалапатов след края на днешното заседание на Общинския съвет. По правило последната точка от дневния ред на сесиите е питания към градоначалника.

Шалапатов обясни, че според проучванията на комисията за разследване на сделките на предишното управление, чийто председател е, има несъответствие между постигнатата цена на търга за паркингите и прага на наемните цени за отдаване на общинска собственост под наем. Търгът през 2012 година е бил спечелен за малко над 10 000 лева на месец, а изчисленията на Шалапатов показвали, че според Наредбата за наемните цени на общината цената за тази площ е 23 446 лв. месечно. По думите за тези 5 години финансовата щета за общината е 775 914 лв.

Общинският съветник обяви от трибуната, че той и колегата му в ОбС Росен Пеянков са подали писмен сигнал до кмета Добри Беливанов за това и го попита дали е сключил анекс към договора с фирмата-наемател, за да се коригира наемът в съотвествие с определените минимални цени в Наредбата, както трябвало да се направи по закон.

Шалапатов зададе още два въпроса на градоначалника. Вторият беше свързан с делото срещу бившия кмет Георги Иванов за разрушаването на затвора, който беше паметник на културата. Общинският съветник искаше да знае защо на тези съдебни заседания няма представител на общината, за да защитава интересите й.

Третото питане пък беше за рибарниците на кмета на село Тракиец Красимир Бойчев. Там през 2012 година бе извършена корекция на коритото на реката за около 1 млн. лв. Шалапатов обясни, че в началото на тази година е била създадена комисия, която да провери изпълнението на тази обществена поръчка. Заключението й било, че са извършени нарушения, коритото е сухо, а водата от язовира минава през рибарниците на селския кмет. Бил е даден срок на Красимир Бойчев да отстрани нередностите, а на кмета на Хасково Добри Беливанов – предложение да наложи санкция на селския управник. Въпросът на Шалапатов бе наложено ли е такова и какво е то.

Градоначалникът обяви, че ще отговори писмено на въпросите.

Друго питане бе отправено от общинският съветник от групата на екскмета – Коалиция за Хасково, Георги Пеев. Той попита колко от служителите в общинската администрация са настанени в общински жилища и какъв наем плащат.

Градоначалникът обяви, че и на това питане ще отговори писмено.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ее
    еее
    27 -7
    14:18, 4 авг 2017
    Ужас какъв цирк само таз кукла на конци ще отговаря а другая Шалапатов гъзолизеца ще пита
    • Ма
      мастикаджия
      2 0
      19:26, 5 авг 2017
      Да не съм ги избирал аз?
  • 2
    Jo
    John
    20 -3
    14:50, 4 авг 2017
    кога синята зона на бул.България стана жълта и левчетата събират от лошата фирма, аз за обявен търг не съм чувал, а другаря лопатов какво ще каже по въпроса?
  • 3
    Ощ
    Още един селянин от Тракиец
    19 -3
    19:09, 4 авг 2017
    Когато г-н Шалапатов отиваше в деня на Св. Ана на аязмото да лапа мръвки не видя ли, че коритото на Олу дере не е сухо или там получи задачата отново да се заядат с рибарниците на кмета. Знае ли Шалапатов какво място беше това преди да се направят рибарниците? - Гьолове обрасли с върбалаци и папур . Нима тогава повече вода течеше в реката?Сега това място е облагородено / поне така изглежда / и водата си изтича нормално от тях.Шалапатов изпълнява поръчка на хора от селото за, които важи девиза: “Не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле“.
  • 4
    Съ
    съселянин
    11 -8
    07:17, 5 авг 2017
    Кмета на село Тракиец нее кмет на селото ,а един владетел,който гледа за собствените си облаги и тормози своите съселяни и държи в ръка безпомощните хора.Не те ли е страх отВСЕВИШНИЯТ!Ако се огледаш хубаво и можеш да се оцениш ще видиш един глупав нещастник.
  • 5
    ИА
    и аз имам потане към кмета
    14 -1
    08:59, 5 авг 2017
    Уф, чудя се дали да започна с "господин", нали е уважителна форма...Ще го пропусна...Кмете, откога хасковлии не могат да заведат деца и внуци в зоопарка с кола? Ако питате "Защо", ще ви отговаря...Ако оставите колата в близост до заведението преди алеята за зоокъта, като се върнете ,ще намерите стикер за глоба 50 лева за неправилно паркиране. Изпитах го на гърба си...А сега герберите да ми кажат, ако съм с малко дете ,как да стигна в жегите до зоокъта? Такси ли да хвана? Пеша ли ? Съгласна съм да платя паркинг, но там няма такъв...Ха, честито ни нововъведение, хасковлии!!!
    • Ка
      какво?
      1 0
      11:53, 7 авг 2017
      И до там ли стигнаха да пишат фишове и актове???? Табели няма ли поне някакви, че е забранено влизането (паркирането). Питам понеже скоро не съм бил там, а и дори да съм бил не съм обърнал внимание за такива "нови" табели/знаци.
    • ==
      ===
      2 0
      17:08, 7 авг 2017
      Там е работата, че и аз не очаквах да е забранено и не мога да кажа дали има табели. Предполагам,че има.Въпросът е къде да паркираме? Аз съм ЗА да си плащам паркинг, но явно така им е по-лесно , вместо 2-3 лева за паркинг наведнъж 50.
Последни новини