МОН ще финансира два проекта в общината за целодневното обучение

2 училища от общината спечелиха финансиране от МОН по проекти, свързани с целодневното обучение– СУ „Златаров“ и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – село Караджалово.

Средствата са осигурени от Националната програма „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“.

За Средното училище осигурените средства са  6 806 и ще бъдат използвани за обзавеждане на зала за занимания по интереси и образователни игри на учениците от групите за целодневно обучение от пети до седми клас. Помещението ще бъде обзаведено и оборудвано с голяма маса за творчески дейности, шкафове за подреждане на необходимите материали за работа, библиотека с книги и енциклопедии, за целите на целодневната организация на учебния ден в прогимназиален етап. Очакванията са това да помогне на голяма част от учениците да повишат или да задържат успеха си.

 За по-резултатно реализиране на проекта за целодневно обучение в училището в село Караджалово ще разполагат с 9576лв.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ел
    Елена Добрева
    1 0
    19:08, 6 авг 2017
    Поздравления за екипите на двете училища! Финасирането на такива проекти по национални програми на МОН е една много добра инициатива. Оборудваните стаи чрез него могат да се ползват многофункционално в продължение на няколко години занапред. Ето малко исторически данни за този вид проекти в община Първомай: първата стая в общината за занимания по интереси по модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците“ беше обзаведена през 2011 година в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Дълбок извор, втората за общината, но първата за града бе открита в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Първомай през есента на 2012 година. След това последваха и други.

Още новини

Последни новини