Гонитба и престрелка в столицата заради 26-годишен от Първомай

Тази сутрин около 2:30 часа, на ул. "Слатинска" служители на Първо Районно подали сигнал за спиране на  лек автомобил БМВ 316, чийто водач не се подчинил и продължил движението си по бул. "Цариградско шосе" в посока изход от София. Полицейският патрул последвал беглеца, като междувременно били уведомени всички дежурни екипи с цел ако бъде засечено БМВ- то, да бъде спряно. 

Автомобилът продължил по булеварда към село Герман, водачът отново не се подчинил на подадения от включилите се допълнителни полицейски екипи сигнал за спиране и продължил движението си по Околовръстното посока Чепинци. За  пореден път отказал да спре и се насочил в посока към Световрачане. По това направлението били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след БМВ-то към Нови Искър. Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване, в началото на кв. "Кумарица", той реализирал пътен инцидент с една от патрулните коли, след което опитал да избяга и да осуети полицейската проверка. За да предотврати бягството на дълго преследвания мъж, един от полицаите произвел изстрел със стоп патрон със служебното си оръжие и го ранил в бедрото.

Мъжът е задържан, установена е самоличността му - В.М. на 26 г. от Първомай. При продължилата проверка станало ясно, че той е обявен за общодържавно издирване от РУ - Първомай, криминално проявен е за кражби и шофиране след употреба на алкохол и не притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Пострадалият е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ли
    Литературовед
    4 0
    13:22, 2 авг 2017
    Инициалите В.М, какво са? Не вярвам да означават Веселин Маринов. Може би са съкращение на Въшлив ******. А и автомобилът е от любимата марка на Троловете.
    • An
      Anonimen
      0 0
      22:51, 12 авг 2017
      Ти много ли си оперен бе бъхларник я се представи кои и откъде си даи си номера да се запознаеш лично с човека оправлявал афтомобила дате видим колко стръваш бе !

Още новини

Последни новини