Йончева: Във всеки български град има по един "Суджукгейт"

Във всеки български град и всяко населено място има по един „Суджукгейт". Това заяви във Велико Търново народният представител от „БСП за България" Елена Йончева.

Говорителят на парламентарната група на левицата бе в старата столица по покана на местното ръководство на социалистите и дискусионния клуб „Димитър Благоев - Никола Габровски". Тя взе участие в среща-разговор с обществеността на тема: „Новите предизвикателства пред България". Йончева, чийто гостуване във Велико Търново на практика даде нов старт на дискусионния клуб в левицата, коментира работата на Народното събрание и скандалите от последните дни.

„Във всеки регион има по един „Суджукгейт". Всеки има приятели в различни населени места. Навсякъде има по един ужасен „Суджукгейт". За нас е унизително, че дебатът се води на такова ниво- за мръвката", коментира Елена Йончева, цитирана от местното издание Regnews.

Тя подчерта, че приема участието си в дискусионния клуб като открита среща с обществеността и в своето експозе сподели вижданията си за това какво се случва в държавата.

„Смятам, че няма никакво желание и активност за реформи в България. Имам усещането, че се закърпва положението и управляващите се опитват да изкарат още няколко месеца до българското председателство на ЕС", коментира Йончева.

Тя обаче не допусна възможността да има нови парламентарни избори преди това. В същото време Йончева подчерта, че това ще се случи, ако в парламента няма желание за реформи.

„В такъв случай по-добре да има нови избори. Не знам дали Борисов ще си ги предизвика отново. Но каквото той сам си направи, никой друг не може да му го направи", допълни депутатът от БСП.

Според нея няма истинска битка в парламента от страна на управляващите, които по думите ѝ не отстояват позиции, които да са за доброто на България. Елена Йончева изтъкна също, че Народното събрание гласува лобистки закони и обслужва тесен кръг от хора. В същото време тя изрази недоволството си, че проектозаконите на опозицията винаги са отхвърляни.

Срещата беше открита от председателя на дискусионния клуб „Димитър Благоев-Никола Габровски" Любомир Петров. Сред присъстващите бяха народните представители от региона Весела Лечева, Явор Божанков и Валентин Ламбев. В дискусията се включиха също областният председател на БСП Петко Тюфекчиев, общинският лидер на партията Стефан Стефанов, членове на социалистическата партия, симпатизанти, общественици и представители на различни организации.

Източник: http://www.cross.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фи
    Филип Пешев
    1 -1
    17:46, 30 юли 2017
    Заради едната мръвка и ти беше Станишева...
  • 2
    Ре
    реалист
    1 0
    22:16, 30 юли 2017
    БСП и ДПС са най големите рекетъори факт те контролират цели райони и начкат хората с цеп да си създадат електорат

Още новини

Последни новини