Асеновград подновява протестите: Искаме държава! Искаме сигурност!

"Вицепремиерът Симеонов не дойде на кръглата маса, с обяснението, че не сме го поканили! Елате в неделя, 30 юли от 18:00 ч., в градинката на улица "Свобода" да го поканим - Заедно!". 

"Искаме държава! Искаме сигурност! Да извикаме високо, неделя 30 юли от 18:00 ч., парка на ул."Свобода " - Кметската градинка."

Този са част от призивите, които асеновградчани споделят масово в социалната мрежа през последните дни. Припомняме, че протестите в града бяха прекратени за близо две седмици, за да се даде време за реакция от страна на властта и да се изчакат нейните действия в отговор на исканията на протестиращите. Сред изпълнените до момента обещания са осигуряването на охрана за отбора по кану-каяк, забраняване на къпането на "40-те язовира", извършване на проверки на адресните регистрации в кв. "Лозница", иницииране от страна на кмета Емил Караиванов на национална кръгла маса по проблемите с интеграцията на ромското малцинство.

Според протестиращите обаче все още не са установени и задържани всички участници в мелето между роми и българи на 26 юни. Не са доволни и от факта, че под "постоянно полицейско присъствие" в махалата се е имало предвид полицейска приемна, а не подучастък на РУП. Неприятно чувство в тях остави и липсата на вицепремиера Валери Симеонов на втората работна срещу между граждани и представители на властта, която се проведе на 25 юли.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини