След скандала с мигрантите – Анелия Велева хвърли оставка

Координаторката на партия НФСБ в Костинброд Анелия Велева, която беше арестувана за трафик на хора, напуска партията.

Тя е депозирала заявлението си за напускането на редиците на партията си вчера, след като съдът я пусна на свобода, а днес то беше разпространено от пресцентъра на партията.

В оставката си тя посочва, че смята, че е станала обект на негативна медийна кампания, именно поради партийната й обвързаност и заради участието на НФСБ в правителството.

"От друга страна, смятам, че напускането ми ще сложи край на спекулациите с НФСБ и с името на Валери Симеонов във връзка с престъплението, в извършването на което съм набедена", посочва Анелия Велева в молбата си до Националния политически съвет на патриотичната формация.

Тя беше арестувана заедно с петима души на магистрала "Тракия" при опит да превозят петима нелегални имигранти от турската граница към София.

Според прокуратурата Велева и интимният й партньор са били в пилотния автомобил на трафикантите, който е трябвало да разузнава за полицейски постове по пътя.

Адвокатът на арестуваната заяви, че тя е била натопена, а съдията я извади от ареста с мотива, че двамата свидетелствали срещу нея разследващи полицаи са дали противоречиви показания и така няма категорични данни, че е участвала в престъпната група.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини