МВР не изключва бизнесмена от Пловдив да се е самоубил

МВР не изключва застреляният в сърцето бизнесмен в Пловдив да се самоубил, въпреки че на местопрестъплението не е намерено оръжие. Това стана ясно от интервю на главния секретар на МВР Младен Маринов по БТВ.

"Работи се по различни версии и не изключваме версията за самоубийство. Разследва съответно и версия за убийство, но докато не се съберат достатъчно факти, които да изключат категорично една версия, работим по нея и събираме факти", каза Маринов. Във връзка с появилите се в медиите детайли около това кой е вързал кучето на бизнесмена, Маринов каза, че тези детайли в 90% са надградени и измислени.

По отношение на нападнатия журналист Иво Никодимов, Маринов коментира, че работата продължава. "Проблемът там е, че това се е случило на място, което не е оживено. Това е пътека, а не алея, която е изградена в Борисовата градина", уточни главният секретар. Друг проблем е, че Никодимов все още е в болнично заведение.
"Към момента работим с него, но все още се възстановява след операцията. Значителна част от контингента, който е определен като профил и евентуално би извършил такива действия, е установен", каза Младен Маринов.

Установено е и алибито на над 200 човека, допълни Маринов. С Никодимов се работи по снимкови материали, но няма напредък.

При втория случай на побой в София - на нотариус и нейната дъщеря, Маринов заяви, че се работи по версията, че нападението е свързано с нейната професионална дейност. "Лицата са били насочени към нотариуса. Към дъщерята действията се насочват, когато тя прави опит да защити майка си. Издигаме една от версиите, че е свързано с нейната професионална дейност ", допълни още той.

Източник: http://www.segabg.com

Коментари в сайта

Последни новини