НС прие доклада на временната комисия по казуса с НДК

Депутатите не удължиха дейността на временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата около казуса с НДК. Народното събрание прие доклада на временната комисия по казуса с НДК със 105 гласа "за", "против"- 91.

Тома Биков обвини левицата, че искат да протакат и да използват случилото се като политическа сцена. По думите му е факт, че г-н Мирослав Боршош е бил уволнен по време на сегашното правителство, че именно тогава е изготвен и доклад за НДК, на базата на който Прокуратурата повдигна обвинение към изпълнителния директор.

"Ще припомня вторият политически факт, тази комисия беше създадена с нашите гласове. Ние нямаме притеснение", категоричен бе Биков. Той подчерта, че в ГЕРБ политическата отговорност се носи персонално, а не колективно. Той заяви, че колегите му от БСП мерят с двоен аршин. Относно промяната в решението на Борисов, Биков визира излязлото становище на интелигенцията и културтрегерите, защитаващо Боршош.

По думите на Биков, ако бъде удължен срока на работа на комисията  - септември, октомври, ноември, декември ще продължава НС да се занимава с плочките, с тоалетните в НДК.  Прокуратурата се занимава с това, коментира Биков. Той не скри скептицизма си около готовността на БСП по темата за председателството на ЕС да търсят национален консенсус. Относно дейността на комисията Биков отсече, че няма какво повече да се прави. Нямаме намерение да участваме в сценария, който сте подготвили, категоричен бе той.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини