МВР с единна система за нарушителите по пътищата

инистерството на вътрешните работи (МВР) ще изгражда единен център за обработка на нарушенията по пътищата. Това се вижда от публикувана в Агенцията за обществени поръчки документация за открита тръжна процедура.

Очакванията на вътрешното ведомство са от централизираната и автоматизирана обработката на нарушенията да се намали влиянието на субективния фактор при отчитане на нарушенията съгласно Закона за движение по пътищата, както и да се повиши събираемостта на глобите.

Очакваната стойност на цялата система – доставката и въвеждането в експлоатация на необходимата инфраструктура - комутатори, сървъри, работни станции и друга инфраструктура, е почти 4,9 млн. лева без ДДС (5,88 млн. лева с ДДС).

Крайният срок за подаване на документи по обществената поръчка е 24 август, отварянето на офертите е предвидено за 25 август.

В последните дни МВР обяви общо пет обществени поръчки за изграждане или надграждане на комуникационни системи. Общата им стойност е над 16,2 млн. лева без ДДС или почти 20,3 млн. с ДДС.

Министерството ще изгражда единна платформа за интегриране на системи за видеонаблюдение и обмен на информация. Основно място на изпълнение на процедурата е компютърният център на МВР в Лозенец, в Банкя и в централата в София.

Поръчката ще се осъществява на три етапа - доставка на оборудването (сървъри и различни системи – за видео анализ, разпознаване на регистрационни табели, за управление на бази данни и уеб съдържание и т.н.), пускането им в експлоатация и накрая пускането в експлоатация на централната компонента и интгегрираната автоматизирана система за сигурност.

Индикативният бюджет е 6,5 млн. лева без ДДС (7,8 млн. лева с ДДС). Срокът за подаване на оферти е 24 август, а отварянето им е предвидено за 25 август.

МВР ще изгражда и ;ентрализирана система за регистрация на моторни превозни средства и собствениците им, като е предвиден обмен на информация с Европейския съюз (ЕС).

Индикативният бюджет за доставката на софтуер и хардуер и въвеждането му в експлоатация възлиза на малко над 4,177 млн. лева без ДДС (малко над 5 млн. лева с ДДС).

Публикувана е и отделна поръчка за подобряване на покритието и капацитета на съществуващата радиокомуникационна среда на територията на София и в сградата на Националния дворец на културата (НДК) във връзка с председателството на ЕС, което започва в началото на следващата година.

Търгът е на стойност малко над 1 млн. лева без ДДС (1,2 млн. лева с ДДС).

Предвижда се доставка на цифрови антени, мобилни и носими радиостанции, захранващи блокове, батерии и други.

МВР подготвя и ъпгрейд на софтуера на телефонната централа в основната сграда на ведомството за 333 333 хил. лева без ДДС.

 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини