Разказът на майката, чието дете бе отнесено от ”паяк”

34-годишната Петя Байкова от Казанлък, чиято кола бе вдигната от "паяк" заедно с 8-годишната й дъщеря в нея, разказа точно какво се е случило.

Миналата седмица младата казанлъчанка паркирала колата си на улица „Любомир Кабакчиев“. Тя оставила в автомобила 8-годишната си дъщеря, за да влезе в близкия магазин.

Докато Петя Байкова била в магазина, служители на специализирания автомобил за репатриране вдигнали автомобила без да видят детето вътре. Те установили факта, че возят 8-годишното момиченце след километър. Детето бе в шок, а майката припадна и се наложи намесата на екип на Спешна помощ.

"Всъщност до този неприятен инцидент се е стигнало, след като пред колата на съпругата ми са изскочили деца между колите. Тя е скочила върху спирачките и се е уплашила. Да кажа, че е почувствала моментно неразположение. Затова е спряла, за да се успокои и е искала да си купи вода. Колата има родителски контрол на вратите, т.е детето не може да излезе само. Също така не е вярно, че детето ни е можело да се задуши, защото прозорците са с ръчно управление и се свалят", обясни съпругът на жената Кольо Биков.

Самата майка - Петя Байкова допълни, че дъщеря й е имала телефон в себе си. Момиченцето й се е обадило, че паякът е спрял до колата и "чичковците се въртят около нея".

"Буквално след две минути дъщеря ми се обади повторно и каза, че паякът вече е вдигнал колата заедно с нея. Но от разпечатката на разговора ни ще стане ясно точно за колко минути става всичко. Максимум 2-3 минути. Аз като наближих мястото, където бях паркирала и видях, че колата я няма, буквално се паникьосах. Изскочих на платното и спрях първата кола, която идваше. Оказа се учебен автомобил", разказва Петя Байкова.

Служителите на "паяка" пък установили, че се вдигнали кола с дете едва след километър, въпреки че момиченцето било свалило прозореца и крещяло. При гледката майката припаднала.

Петя Байкова допълва, че след като е извършила нарушение - спряла е наполовина в зоната на спирка на градски транспорт, трябва да си понесе наказанието, но хората "трябва да си вършат работата с човещина и отношение към хората".

"Този стрес, който изживях, не смятам, че е адекватно на това, че съм спряла метър напред или назад. В крайна сметка какво се случва - да, аз съм виновна, но така ли трябва да се случват нещата", категорична е Байкова.

Представителят на Община Казанлък Димитър Баяслиев пък каза, че служителите на репатриращия автомобил не са виновни, защото стъклата на автомобила са тонирани и не са видели детето.

"След като разбрах какво се е случило, казах на служителите си да не санкционират майката с глобата от 50 лева, която се полага. Ние влязохме в положението й, макар че тя е извършила три нарушения", каза той.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Ненчо Балибанов
    1 -2
    11:43, 24 юли 2017
    СТЪКЛАТА тонирани а защо нали е забранено тонирането И пиклата оревала орталъка ама иначе се кефи с тонирани стъкла Не санкционирали майката въпреки 3 нарушения защото изпаднала в ШОК и БАЯСЛИЕВ и ПРОСТИЛ ЗНАЧИ БАЯСЛИЕВ е по ГОЛЯМ от ЗАКОНА Е заради ейтакива държавата не се оправя
Последни новини