Деца от Минерални бани откриват международен фестивал в Истанбул

Два детски фолклорни състава от община Минерални бани откриват тази вечер Международния летен фестивал в Истанбул. Това са Вокална група „Изворче” към Народно читалище „Заря 1957” в Минерални бани и танцовият състав към НЧ „Св. св. Кирил и Методий” в Караманци. Проявата се провежда в истанбулската община Малтепе. В началото на месец май двата състава бяха наградени с плакет от кмета на община Бююккаръщъран за участието си в Международен детски фолклорен фестивал, организиран от побратимената турска община.

Първата вечер на международния фестивал в Истанбул е посветена на България, казаха домакините на проявата. В рамките на програмата ще бъдат направени презентации на четирима български художници. Кърджалийският театър „Кадрие Лятифова” също ще представи своя музикална програма.

Ден по-рано кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер и на община Малтепе Али Кълъч, подписаха споразумение за побратимяване. Делегацията на община Минерални бани в Малтепе е водена от кмета на общината Мюмюн Искендер. В нея са включени председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф и общинският лидер на ДПС Екрем Зейнур.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Чи
    Читател
    0 -1
    12:40, 23 юли 2017
    Поне си проверете информацията не са деца от минерални бани !!!
  • 2
    Ва
    Василев
    2 0
    16:50, 23 юли 2017
    Ти читателю като не познаваш децата не пиши глупости.Детето по средата е на бай Теньо казанджията внучката.Не се изказвай неподготвен.А,какво по-хубаво от това да пеят за България.Това,което правят само трябва да ни радва,че запазват родните традиции.
Последни новини