Деца търсеха изящество около тях

Изображение 1 от 3

    Днес стартира лятна инициатива на Център за обществена подкрепа (ЦОП) гр. Първомай за толерантност и развитие на въображението – „Изящество около нас“. „Растения и животни“ беше първата тема, която увлече малчуганите и насърчи тяхната любознателност и творческо вдъхновение.

    Предстоят: На 20.07.2017-„Колаж“; на 25.07.2017-„Портрет“ и на 27.07.2017- „Пластични изкуства“

    В поредицата от уъркшопи децата имат възможност да се запознаят с различни направления в изобразителното изкуство; да се докоснат до разнообразни материали и техники; да изразят себе си и своите творчески способности, като се забавляват в работата в група. Заниманията се водят от Мария Петкова – квалифициран художник и педагог, вторник и четвъртък от 10 до 12 ч. в сградата на ЦОП Първомай на ул. „Гимназиална“ 1.

    Планира се продължаване на инициативата през лятото при силен интерес и превръщането и в традиционна за центъра занапред

    Инициативата е част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, която цели да създаде повече възможности за утвърждаване на позитивния модел на възпитание, както в семейството, така и в обществото; промяна на обществените нагласи, произтичащи от различието (пол; раса; етническа принадлежност; физически белези и т.н.) и създаване на междукултурно единство и уважение на различното мнение, на многообразието; насърчаване толерантно и солидарно отношение между поколенията - децата, младежите, възрастните и спрямо другите т.н. „различните хора”, както и към природата и животните; подкрепа на социалното включване на уязвими групи; формиране на активно отношение на обществените нагласи към толерантността във всичките й многолики проявления и насърчаване на поведение на разбирателство и ненасилие.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пи
      питанка
      3 -1
      22:46, 18 юли 2017
      В този опърпан ,жалък и обезлюден град, къде виждате или търсите изящното, деца? Тук няма вече нито красота, нито изящество.
    Последни новини