10 °C

Тони Блеър вижда вариант за отмяна на Брекзит

Бившият премиер Тони Блеър заяви, че има вероятност Великобритания да не за напусне Европейския съюз и чè спирането на Брекзит е "необходимо", за да се избегнат сериозни икономически щети.

В статия, публикувана в събота от Института за глобална промяна, той пише, че лидерите на ЕС може да са готови за реформи, за да запазят Обединеното кралство в блока.

Блеър говори за това в интервю за Sky News, което ще бъде излъчено в неделното предаване Sophy Ridge on Sunday, но части от което телевизията публикува в събота.

Общественото мнение сега е в полза на запазване на членството в ЕС, казва Блеър, и това е във връзка с очевидните изменения в икономиката.

Блеър заяви пред "Sky News", че "всеки ден ни носи нови доказателства" за вредата на Брексит за Великобритания, като икономическият растеж се забавя и стойността на паунда рязко спада след референдума за членство в ЕС от юни 2016 г.

"По това време миналата година имахме най-бързоразвиващата се икономика в G7, а сега — най-бавната, делът на спестяванията сега е на най-ниско ниво от 50 години. Международната инвестиционна общност започна да се отнася към нас негативно, така например инвестициите в автомобилната промишленост са намалели с 30%. Наблюдава се застой в жизнения стандарт на хората", казва Блеър.

Блеър напусна поста през 2007 г. и намесата му в британската политика винаги е спорна. Той спечели три последователни избори за Лейбъристката партия, но мнозина не му простиха, че Великобритания се включи във войната в Ирак.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини