В Космически лагер попаднаха ученички от "Златаров"

Виолета Левкова и Николета Стоянова – ученички в 7 клас на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ заминават на Международен космически лагер в Турция, съобщиха от училището.

Това стана възможно след успешното им участие в международен конкурс, в който Виолета участва с есе на тема "Аз пътувам през тунел на времето", а Николета писа по темата "Роботите – моите приятели“.

В конкурса са участвали 15 от учениците на Златка Гарова. 13 от тях са получили правото да са на лагер в Турция.  За най-добрите е осигурена стипендия, покриваща половината от лагерната такса. Сред тях са  били и Елина Батинкова и Мартина Христова, които няма да имат възможност да участват в лагера. Пътуването на момичетата е обезпечено финансово от Николай Вълчев, кмета Ангел Папазов, фондация "Лекови" и фирмите ББП, "Витал", "Витал транс" и "Булконс".

Space Camp е един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Неговите програми са сред най-престижните и са предназначени за деца и младежи на възраст от 9 до 15 години. След преминаване на обучението, което ще се проведе от 06.08. до 12.08.2017 г. в Турция, нашите момичета ще получат сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети в целия свят.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини