Данъчните пускат на търг триетажен хотел в Свиленград за 660 бона

Семеен хотел в граничния Свиленград продава за 660 600 лева офисът на Националната агенция за приходите в Хасково. Имотът е триетажен и с 11 стаи. Парцелът, върху който е построен, е 321 квадратни метра, а разгърнатата му застроена площ е 605 квадратни метра. Съществува като хотел от 2012 година. Освен, че е близо до границата, Свиленград е известен с разнообразието от игрални зали, което предлага на гостите от съседни държави. Това вероятно ще засили интереса към обявения за продажба хотел.

Той може да бъде огледан в присъствието на публичен изпълнител от офиса на НАП в Хасково от следващия понеделник, 17 юли до 26 юли включително. В същия срок – до 26 юли следва да бъдат внесени депозит за участие в търга, който е в размер на 20% от първоначално обявената цена и ценово предложение за покупка. Подробности за продажбата и снимки на хотела могат да бъдат да бъдат разгледани в електронната страница на приходната агенция.

През месец юли, публичните изпълнители от офиса в Хасково продават още поземлени имоти в Харманли и в село Железари, община Ивайловград, както и няколко автомобили на цени от 900 до 6 375 лева.

806 хиляди лева от подобни продажби е спечелил за бюджета офисът на НАП в Хасково през първите шест месеца на годината. По-голямата част от приходите, над 700 хиляди лева, са от търгове на недвижими имоти, а останалите средства – от продадени превозни средства.

От Агенцията в града напомнят, че продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета. От офиса в Хасково препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини