Областният управител се срещна с президента на „Серта интернешънъл”

Изображение 1 от 3

    Областният управител Никола Чанев прие президента на „Сертаинтернешънъл“ КсавиеМажорел, който е на посещение в Кърджали, съобщиха от Областната  администрация. Холдингът управлява едно от структуроопределящите предприятия в града – завода за хидравлични изделия „ПневматикаСерта“. Понастоящем дружеството наброява 610 души персонал, непрекъснато увеличава капацитета си, а наскоро предстои и изграждането на нова производствена площадка.

    Областният управител изтъкна доброто взаимодействие на държавната администрация с ръководството на фирмата и ключовата роля на „ПневматикаСерта“ за икономическото развитие на Кърджали. Той запозна френския гост с дуалното обучение, което стартира в завода с ученици от професионалните гимназии „Васил Левски“ и „Капитан Петко войвода“. „Това е пилотен модел за Кърджали, за чието осъществяване посредничихме активно. Надявам се той да даде добри резултати и да получи устойчивост, каквато е практиката на Запад“, каза Чанев.

    На срещата присъстваха изпълнителният директор Вълчо Петков и финансовият мениджър Красимир Паскалев, които заявиха, че предприятието има готовност да изпраща стажанти и в чужбина. Те споделиха, че проблемът с кадрите е сериозен за повечето направления в индустрията и дуалното обучение е един от добрите варианти за справяне със ситуацията.

    В хода на разговорите областният управител представи проекта за изграждане на индустриална зона в района на летището, който получи одобрението на икономическия министър и който ще има положителен ефект върху инвестиционния климат в региона. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини