Депутатите от БСП: Проблемите на жителите от община Първомай ще бъдат поставени от парламентарната трибуна

       

Народните представители от „БСП за  България” Георги Търновалийски, Веска Ненчева и  Манол Генов се срещнаха  с жители на община  Първомай.

„Проблемите на общините си приличат, тъй като в голямата си част решенията им зависят от волята на държавата да се справи с бедността, инфраструктурата, обезлюдяването на селата.“, коментира след срещата си с представители на  местната власт Георги Търновалийски. 

В срещите си с жителите на Първомай народните представители от левицата бяха запознати с редица проблеми, свързани с намирането на техническо решение за преминаване на ж.п. линията, разделяща града на две. Припомнени  бяха неизпълнени обещания за ремонт на  мостовете в с. Поройна и с. Градина, които от години чакат наложителната рехабилитация на съоръженията, санирането на Общинската болница и финансирането на  реконструкция на моста над р. Мечка, намиращ се на  главен път Е80. В разговор с общинските съветници от БСП бе обсъден и  проблема за преминаването на пешеходци и хората с увреждания през подлеза на Гарата, който системно се наводнява, асансьорите са като малки езера, а придвижването с тях трябва да става с особено внимание.

Въпроси, свързани с оцеляването на самотните възрастни хора и безпокойство за  социално слабите семейства  бяха в основата на проблемите, поставени в с. Дълбок извор от  кметът Костадин Кротнев. Според него при раздаването на социални помощи, особено  такива от неправителствени организации трябва да се търси и становището ва местния кмет, който най-добре познава ситуацията и нуждаещите се жители на селото.  Георги Търновалийски се ангажира да проведе разговор с БЧК, които са основен дарител на такива помощи, за да се намери най- доброто и работещо решение.

Близо 20 активни жители на селото колективно посетиха приемната на народните представители за да поставят  общите проблеми и   ежедневните грижи в едно малко населено място, за липсата на грижливост за възрастните и самотни хора, за липсващата роля на държава в осигуряването на техните спокойни и достойни старини. Секретарят на НЧ”Пробуда-1908 г.” Дълбок извор изрази своята тревога относно действащата в момента законодателна уредба за читалищата и липсата на средства за ремонт. „Държавата трябва да се погрижи за тях, защото в  малките населени места читалищата са едно от последните места, съхраняващи българщината и развиващи родолюбива патриотична дейност. Затова и въпросът за отпускане на средства за капиталови разходи ще бъде поставен в народното събрание.“, категоричен бе  Търновалийски.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ср
    срамно управление
    14 -5
    14:08, 4 юли 2017
    Най-големия проблем на община Първомай са Папазов , Митков и Ружди Салам.Докога общината ни ще се управлява от тая простащина?
  • 2
    Чъ
    Чървен номенклатурчик
    10 -2
    16:39, 4 юли 2017
    Манол Генов, вземи си циганите от Асеновград, заедно с първомайските и си ги носи у вас. И Фитков също.
  • 3
    Ха
    хайде бакалъм
    8 -1
    00:38, 5 юли 2017
    Димчо Велев -Пунето ще е новия лидер на Герб Първомай. Красю Ямалиев ще е организационен координатор на банкета след свалянето на Катето ПУпова.
  • 4
    Ай
    Ай сиктир бе
    3 0
    18:44, 5 юли 2017
    Ей това от ибрици на ДПС то и турски заговори Фиткоф. Сега остава и като сиганите да ни зарадва с някой кючек.
Последни новини