Със сребро се окичиха българчетата на Балканиадата по бадминтон

Изображение 1 от 5

    Отборът на децата до 13 години на България завоюва среброто в отборната надпевара на проведената в Първомай Балканиада. Организирана под патронажа на кмета на общината Ангел Папазов, домакин на срещите бяха Първомай и Хасково.

    В отборната надпревара нашите достигнаха до финал, надигравайки по пътя си Сърбия, Гърция и Румъния. На индивидуалните изпитания треньорите Илиян и Красимир Кръстеви разчитаха най-вече на Калояна Налбантова, която загуби срещата си с резултат 25:23 в контрагейм. Ако тя беше успяла, българчетата имаха шанс да се наложат в двубоите на двойки, но за съжаление не се стигна до там и с 3 от 5 победи златото стана притежание на турския отбор. На трето място останаха Румъния и Сърбия.

    Със сребро се окичиха Станимир Терзиев и Калояна Налбантова на сингъл. Цвети Попиванова се поздрави за рождения си ден с бронзов медал. Калояна и Цвети са втори на двойка момичета. На трето място се класира също българска двойка момичета – Мария Бояджиева и Калина Балканска, които са състезателки от Русе. На двойки момчета Стефан Терзиев с партньор Георги Киров от Русе станаха трети.

    Организацията по Балканидата легна изцяло на плещите на треньори и на клуб „Атлет“. По време на състезанието, един от треньорите на сръбския отбор възкликна: „Първомай не е град, Първомай е цяла държава в бадминтона!“. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини