Пътуващ театър събира средства за болни деца с представление в Хасково

Благотворителното представление на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“ „Шумки от вяра по диви пътеки“ ще се играе в Хасково идната седмица. Приходите са за финансиране на лечението на болни деца.

„Шумки от вяра по диви пътеки“ е третата постановка на пътуващият театър. Постановката  е изградена от адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата.

Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев.

Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, актьорите ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града.

В проекта вместо професионални актьори безвъзмездно участват банкови служители, заемащи различни позиции в ежедневието си. Чрез постановките те напомнят за истинските житейски ценности, за вярата в доброто и силата на успеха.

Началото на инициативата е поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“.

Те са  представени на сцена над 100 пъти в 42 града на страната.

Събраните от първите две постановки над 300 000 лева са предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях са осигурени терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

До момента сдружението е помогнало на над 1 700 деца със средства над 1 400 000 лева, заплащайки скъпоструващи терапии, помощни уреди и операции.

Шумки от вяра по диви пътеки“  ще гостува в Хасково от 19 ч. на сцената на ДКТ „Иван Димов“ на 29 юни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини