Свалят веднага облицовката на пет блока в Лондон след големия пожар

Наемателите в 700 апартамента в петте блока, които съставят Чалкот Естейт в Сюис Котидж в Лондон, получиха писма от Съвета на Камдън тази сутрин. Връчени лично, писмата ги уведомяват, че облицовката е същата като тази в Гранфел Тауър и ще бъде премахната веднага. 

Rydon, компанията, спечелила договора за ремонта на Сюис Котидж, така и в Гренфел, сега е изправена пред вероятността да бъде съдена.

Част от хората са шокирани, други приемат случващото се с облекчение. The Guargian разказва за 23-годишна бременна в седмия месец, която живее с приятеля си на 12 етаж. След Гренфел разработили план как да се измъкнат оттам, ако има пожар. Тя се чувства по-добре, след като махат облицовката.

Друг наемател казва, че вече е имало там преди няколко години и той не се разпространил. Но при ремонта били сложени прозорци, които не се отварят напълно, а се накланят навън, затова не може да се скочи при пожар. Възрастна жена от втория етаж пък казва, че не е притеснена, защото също е преживяла пожар на горния етаж, който бил овладян. Тя обаче не доволна от продължаващите указания, да остане в апартамента си в случай на пожар.

Използватана облицовка, която се сочи като основна причина пожарът в Гренфел Тауър да се разпространи, ACP (алуминиев композитен панел в полиетиленово ядро). Те е горима и според британските стандарти за строителство не може да се използва за облицоване на сгради над 18 м.

В момента държавната и местна власт разпределят отговорността за оцелелите и жертвите от големия пожар в Гренфел Тауър.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    Къркаличев
    2 -1
    17:34, 22 юни 2017
    А ние санираме ли санираме Ами трябва да се усвоят едни пари в едни касички Ами народа ех кой ще ти мисли за глупаците те се радват на бъдещия огнен ад
Последни новини