Лятото вкара децата в шадраваните в центъра на Хасково

    Така очакваното лято напълни днес по обед центъра на Хасково. И възрастни и млади се отдадоха на приятна обедна почивка под дебелата сянка.

    Традиционно обаче най-много отмарящи бяха приседнали край фонтаните до читалище “Заря“. А там група дечица бяха подхванали такава шеметна игра с водата, та чак да им завиди човек.

    Хубавото е, че очевидно през последните години хасковлии доста са се отворили откъм забавленията на открито и вече възрастните не смятат за срамно, че децата им шляпат из фонтани и шадравани в центъра на града. Напротив, на шадравана малко по-надолу млада майка държеше  невръстното си момиченце и потапяше крачетата му във водата, за да се разхладят. Забавната игра на момченца на около 6-7 години пък отстрани на тях предизвика усмивката на минувачите.

    В паркчето пък малък юнак поиска да пробва що е то да гледаш отвисоко и не спря да мрънка докато майка му не го покачи на дърво. Младежът се успокои веднага и досущ като катеричка замига доволно измежду клонака.

    Свежи даами от третата възраст пък украсиха главната на Хасково, демонстрирайки стил в приятните си цветни тоалети и разпънали чадъри, които да ги предпазват от силните слънчеви лъчи, в актуалните за сезона бонбонено розово и синьо.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бр
      БРАВО!
      11 -2
      14:59, 22 юни 2017
      Свежа статия! Прекрасно лятно настроение!
    • 2
      Фо
      Фонтанчо
      3 -4
      22:03, 22 юни 2017
      Липсва само изречението " И великият кмет на Хасково Беливанов бодро шляпаше заедно с децата във водата и раздаваше весри усмивки" . Така де напишете че благодарение на кмета е пусната водата във фонтаните, лично прокопани от него. Шляп шляп педалите.....
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      3 0
      06:39, 23 юни 2017
      Георги Иванов съсипа басейните в Хасково и децата по фонтаните.Това е.Но нали си имаме пързалка?!?!Лебеда,Ямача,цигарената.............Пък и дядовците се топваха!
    Последни новини