Синдикатите на МВР канят министър Валентин Радев на среща

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите от МВР покани министър Валентин Радев на преговори, съобщиха за News.bg от СФСМВР. Към момента няма яснота кога и къде ще се проведе срещата, очакванията са, че едва ли ще е още тази седмица.

Повод за срещата е изказването на вътрешния министър Валентин Радев след Съвета за социално партньорство на 15 юни. Тогава, дори и на сайта на МВР бе публикувано, че синдикалистите и зам. вътрешният министър Стефан Балабанов имат разбирателство по три точки - повишение на заплатите на служителите, спешни изменения в Закона за МВР, които се отнасят до социалния статус на служителите в министерството и подготовка на изцяло нов закон за МВР.

На другия ден вътрешният министър Валентин Радев изказа коренно различна позиция - синдикатите да аргументират исканията си за по-високи заплати. В декларация, синдикатите определят като неприемлива и будеща недоумения позицията на министъра в отговор на исканията им за по-високи заплати.

В декларацията се подчертава, че очевидно, министър Радев не се чувства обвързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за социално партньорство за увеличаване на заплатите, за униформено облекло и нов закон за МВР.

Предстои, на заседанието си на 24 и 25 юни, синдикатите в МВР да обсъдят и вземат решения за началната дата на активни протестни действия в столицата и страната срещу ниските трудови възнаграждения.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини