Агресивен уличен пес напада деца и майки с колички в кв. "Запад"

"Всички, които се разхождате с малки деца и колички в района на кв. "Запад", "Кауфланд" и блока точно срещу построения цирк, внимавайте много за куче, което е обезумяло и напада малки деца и бебешки колички, предимно!" За това сигнализира в социалната мрежа майка на три малки деца от Асеновград. Това, което тя разказва е потресаващо. Преди ден, на 16 юни, младата жена буквално се е била за живота на едно от децата си с кучето. "Нападаше ни на два пъти. Не съм виждала толкова разярено животно. Едва се измъкнахме невредими. Бяхме изминали не повече от 10 метра. Мина жена с бебешка количка и кучето нападна и нея. Един човек, който беше в непосредствена близост, си хвърли чантите с покупки и тръгна да ги спасява. Не знам докога ще ни ядат бездомните кучета...до кога!???", не крие възмущението и безсилието си асеновградчанката. "Можеше и откъснат крак да има, ако не реагирах така бързо и адекватно", обяснява тя и споделя, че още не може да дойде на себе си от стреса, който е изживяла за живота и здравето на децата си. "Добре, че по-големите ми момчета бяха напред. Иначе не знам кое дете по-напред трябваше да спасявам", не спира да разиграва случката в главата си потресената жена.

Нападението от уличния пес е станало на пътя между "Кауфланд" и детска градина "Зорница". По думите на потърпевшата въпросното агресивно куче е средно голямо, непородисто, кремаво-рижаво на цвят, рошаво и с леко чуплива козина, прилича на мелез между кавказка овчарка и нещо друго.

По информация на Asenovgrad.NET след ужасната случка с майката, кучето е наднало и други хора, някои от които са подали сигнал на тел. 112.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини