Камера с един милиард пиксела вижда всичко (видео)

Изображение 1 от 2

    Предстои на Paris Airshow 2017 да бъде представена една внушителна система, която вижда всичко, включително назад във времето. SkEye - Wide-Area Persistent Surveillance предава панорамно изображение на площ до 80 кв.км - в реално време, с невероятния размер от един милиард пиксела.

    Системата, известна като SkEye, извършва видеонаблюдение с широк обхват (WAPS) от летателни апарати с екипаж и безпилотни самолети. Уникалната нова система позволява непрекъснато и внимателно да наблюдават район до 80 квадратни километра. (Действителният размер на площта се определя от височината на сензора). Системата представлява компактен модул, включващ множество камери, които заедно осигуряват изображение с размер един милиард пиксела.

    SkEye осигурява мониторинг на цялата територия в реално време с висока резолюция, осигурявайки едновременно до десет области на интерес в реално време. Освен това осигурява на оператори и анализатори възможности за проследяване обратно във времето, за да открият произхода на съответните движения и събития, пише Defense Update.

    SkEye позволява на потребителите едновременно да гледат до 10 региона на интереси (ROI), използвайки различни ъгли и увеличения (увеличаване или намаляване на мащаба). По всяко време те могат да "гледат назад във времето", за да анализират как се развива ситуацията.

    Чрез вградена връзка съответната информация се предава на Центъра за управление, който може да се намира на фиксиран обект или да е в транпортно средство на земята. Наземният сегмент включва комуникационни, обработващи и дисплейни системи, както и локална база данни с кратка версия на историята. 

    SkEye WAPS има напълно програмируема система за предупреждение, която позволява операторите да бъдат уведомявани за конкретни / необичайни събития чрез персонализиран алармен механизъм. Тези възможности допълват и подобряват функциите за наблюдение на SkEye WAPS.

    Системата работи в няколко страни и се използва на безпилотни платформи като Hermes 900 и Hermes 450, както и различни лекотоварни самолети, включително Cessna C208 Caravan и Viking Air Twin Otter DHC-6. Може да се използва в градски зони, където достъпът на дронове е ограничен. Подобни платформи са по-подходящи за гранична и инфраструктурна охрана, както и за военните за постоянно наблюдение на бойни полета.

    Elbit Systems - известна военна компания от Израел, ще разкрие SkEye WAPS на Парижкото въздушно шоу в Le Bourget, което се провежда от 23 до 25 юни.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини