Рекордните 3 млрд. лева потичат от Брюксел към България през 2018-а

България ще получи 3 млрд. лв. от бюджета на Европейския съюз за 2018 г. Предвидени са над 22% увеличение на плащанията за кохезионна политика.

Това съобщи пред News.bg евродепутатът Андрей Новаков в Страсбург.

Една от темите, която беше засегната на пленарното заседание на Европейския парламент, както в работни групи, така и в комисии, беше предложението за проектобюджет на ЕС за 2018 г., каза той

"Положителното в него за България е, че са предвидени над 22% увеличение на плащанията за кохезионна политика. Това означава повече средства както за социални проекти, така и за инфраструктура, за образование, за насърчаване на младежката заетост", разкри Новаков.

"Предвижданията са, че страната ни ще получи около 3 милиарда лева както за земеделие, така и за инфраструктура, така и за социални проекти, което наистина ни поставя в изгодно положение в рамките на тази година да можем да си поставим приоритети, които да изпълним с подкрепата на европейските фондове", поясни още той.

По думите му "бюджет 2018 ще бъде най-големият в историята на Европейския съюз".

"Никога досега Европейската комисия не е представила проектобюджет, в който е включила над 160 млрд. евро поети ангажименти. Считам, че това е възможност за страната и региона осезаемо да инвестираме в развитието на икономиките си, в развитието на инфраструктурата. Така че в крайна сметка в кратък срок от време да има осезаемо подобрение живота на хората", заключи европейският депутат от ГЕРБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яя
    яя
    0 -1
    19:24, 18 юни 2017
    Само кауфланд ни ограбват със толкова годишно. Златото не го броим . Банките и енергодружествата също. Ес е вреден за българия. Българските говеда спат
Последни новини