Третокласници гостуваха на данъчните, оглеждат професиите отрано

Изображение 1 от 2

    Членовете на клуб „Ще успея“ към основно училище „Свети Иван Рилски“ в Хасково гостуваха днес на служителите в местното данъчно.

    Посещението на Бъдещите четвъртокласници с ръководител Катя Вълкова е част от работата им по проекта на МОН „Твоят час“. Въпреки, че децата вече са във ваканция те продължават обхода си в различни институции и бизнес предприятия, като целта е да видят отблизо различните професии и да се запознаят от първо лице със спецификата им като възможност за бъдещото им реализация.

    В НАП те показаха изненадващо за възрастта си любопитство към работата на данъчните и зададоха десетки въпроси: защо съществува НАП, кой плаща данъци и осигуровки, какво се случва ако някой укрива такива, високи ли са данъците в България в сравнение с други държави, за какво служат после събраните приходи. Експерти от офиса на Агенцията им разказаха колко отговорно е да обработваш данни, да следиш за коректността на задължените лица и да разкриваш данъчни измами. Галина и Божана от офиса в Хасково обясниха на учениците защо всеки път когато пазаруват трябва да изискват касова бележка и ги научиха как да разпознават истинския фискален бон. Децата видяха “на живо“ къде и как се подават данъчни декларации, и се извършват проверки на декларираните данни. По време на посещението, повечето от учениците се регистрираха в сайта на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини