Първомайците, които потопиха фалшиви евро в язовир, се споразумяха със съда

Окръжен съд – Пловдив одобри споразумение между Окръжна прокуратура и подсъдимите Атанас Ангелов и Румен Янев. Така Атанас Ангелов е признат за виновен по 6 различни обвинения: че в съучастие с Румен Янев е държал големи количества фалшиви банкноти, пазил е и е укривал заготовки за изработването им. Към това се добавя и вина за притежаване с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на стойност 19224 лв., както и че е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество – 13 карабини и пушки и патрони за тях. Признат е за виновен, че е държал оръжия, като не е взел необходимите мерки за сигурност

За така извършените от Атанас Ангелов престъпления му се налагат 6 различни наказания. По Закон му е определено общо най-тежко наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от три години и глоба в размер на 5000 /пет хиляди/ лева. Като първоначално ще го изтърпява при общ режим.

Подсъдимият Румен Янев е признат за ВИНОВЕН за това, че в землището на село Татарево е държал подправени парични знаци в особено голям размер и, че в съучастие с Атанас Атанасов е пазил материалите и заготовките за изработването им.Той също получава присъда от 3 годинилишаване от свобода, но на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на така определеното общо най-тежко наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ТРИ ГОДИНИ се отлага с изпитателен срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, считано от влизане на съдебния акт в сила.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ко
    Кой ял, кой е--л ?
    7 0
    17:22, 14 юни 2017
    Ха сега деца кажете где са им ръцете? Дълбоко в джобовете.
  • 2
    Ко
    Кой ял, кой е--л ?
    8 0
    08:12, 15 юни 2017
    И как става така -" Ние ги хващаме те ги пускат " !? Колко пъти ? С чии пари?

Още новини

Последни новини