Откриха тялото на изчезналата в Украйна българска студентка

Откриха тялото на изчезналата на 31 май българска студентка в Украйна Дишли Еля Зия, родена през 1993 г., съобщи РИА Новости Украйна. За последен път студентката е видяна заедно с приятеля си от Туркменистан под въздействие на алкохол.

Изданието Galka.if.ua съобщи, че в гората на Рогатинския район Ивано-Франковска област на 12 юни е открито тялото на изчезналата българска студентка от медицинския университет.

По данни на полицията, младият мъж е привикан при тях. "В градския отдел на полицията е приятелят на изчезналата българка. По предварителна информация по тялото на момичето е имало следи от насилие. В градския отдел е дошла и новата приятелка на момчето, която е украинка и негов познат Расул. Компанията празнувала рождения ден на момичето, когато дошли полицаите.

Имало и представители от България, които искали да вземат тялото на Еля, но полицаите им отказали, обяснявайки, че трупът е в моргата.

"В участъка пристигнали и група журналисти. Когато ги видели, българите си тръгнали", се казва в съобщението на полицията, цитирано от РИА Новости.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини