Мъж осъди жена си да му плаща заплата. Преглед на печата

"24 часа"

Мъж осъди жена си да му плаща заплата

Гeopги Taшyтeв oт Злaтoгpaд ocъди cъпpyгaтa cи Hopa зa нeизплaтeни зaплaти зa 3 гoдини нaзaд.

Cлeд ĸypиoзния пpoцec мeждy двoйĸaтa Hopa тpябвa дa плaти нa Гeopги oт нoeмвpи 2013 г. дo aвгycт 2016 г. cyмaтa 12 868,26 лeвa, ĸaĸтo и 1320 лeвa зa нeизпoлзвaн плaтeн гoдишeн oтпycĸ.

Πoĸpaй дeлoтo cлyчaят нa двoйĸaтa нaшyмя в peгиoнa. Гeopги paбoти във фиpмaтa нa cъпpyгaтa cи oт дългo вpeмe. Имaл пoдпиcaн и тpyдoв дoгoвop, нo пpeз вcичĸитe тeзи гoдини пpeд cъдa твъpди, чe нe e пoлyчaвaл и cтoтинĸa oт зapaбoтeния нaдниĸ.

"Труд"

Дрога на колела тръгна по морските курорти

Дрога, произвеждана на място в автомобил или в храсти, е на мода по морските курорти край Бургас. Подвижните нарколаборатории стават все по-популярни сред бандите, които зареждат с отрова Южното Черноморие и задоволяват нуждите на чужденци и българи, разкриха полицаи пред "Труд".

"Стандарт"

Различни такси за пътищата

След въвеждането на тол таксите те няма да са еднакви за различните шосета. Най-вероятно за магистралите и пътищата първи клас ще се плаща повече. Обсъжда се обаче и вариант таксата за тях да е по-ниска, за да се насочи към тези артерии транзитният трафик. Това обяви пред "Стандарт" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Според прогнозата му най-късно в края на годината ще започне монтирането на тол системата.

След това тя ще бъде тествана и оценявана в рамките на една година, преди реално да заработи. "Монитор"

Крият данъци на плажа с царевица "собствено производство"

Плажни търговци масово се пробват да финтират данъчните и да крият налози, като се изкарват земеделски производители. За новата схема алармираха пред "Монитор" от разследващите, които всяка година командироват свои инспектори, за да следят за нарушения по летните курорти.

Данъчните разказаха, че най-новият начин за измъкване на плажните търговци от проверките на данъчните, бил да се представят за земеделски производители. По закон фермерите не трябва да издават касови бележки за продадената стока, тъй като са освободени от налози, ако продават своя продукция.

"Сега"

Изпитите за шофьор ще са само с държавни суперколи

Изпитите на кандидатите за шофьорска книжка занапред да се провеждат само в държавни коли, оборудвани със супертехника. Компютър, а не служител на Държавна агенция "Автомобилна администрация" да определя маршрута. Инструктор от автошколата няма да присъства на изпита. Това са част от идеите за спиране на корупцията при шофьорските изпити, които са обсъждани в транспортното министерство вчера. Те идват, след като през миналата седмица 12 души от "Държавна автомобилна инспекция" бяха задържани за манипулиране на практическите изпити. През уикенда транспортният министър Ивайло Московски обяви, че държавата изцяло ще поеме шофьорските изпити.

"Дума"

Разследват злоупотреби с парите за ремонт на НДК

Ръководството на НДК е разследвано за злоупотреби със средства, предназначени за председателството ни на Съвета на ЕС. За образуваното досъдебно производство потвърдиха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и зам. главният прокурор Борислав Сарафов. То е за разходване на целеви средства от длъжностно лице не по предназначение. Наблюдаващият прокурор от Софийската градска прокуратура не е разрешил да се разгласят материали по разследването.

"Капитал дейли"

Синдиците на КТБ продават винарната "Телиш" АД

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) Ангел Донов и Кристи Маринова са обявили търг за продажбата на винарната "Телиш", заедно с оборудването. Това става ясно от съобщение, публикувано във в. "24 часа". За продажба с предлагат две винарски изби - в плевенското село Телиш и хасковското Коларово, както и няколко десетки имота на "Телиш" АД. Тези активи са били заложени като обезпечение по издадена от дружеството облигационна емисия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини