Спецпрокуратурата иска арест за пуснатите под гаранция от ДАИ

Специализираната прокуратура ще иска задържане под стража на пуснатите под гаранция обвиняеми по делото за корупционни практики, свързани с шофьорски книжки. Това каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

14 души бяха задържани при акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата. Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните от ДАИ - София.

Колегите не са съгласни с решението на Апелативния специализиран съд относно пуснатите под гаранция обвиняеми по делото. Те смятат, че ще продължат с корупционните практики, ако се върнат на работа, затова са изготвили искане от съда да останат в ареста. Ще се иска тяхното отстраняване, ако няма арест. При разследването са използвани СРС-та, предстоят и експертизи, обясни Гешев.

Манипулиран е изборът, за да може определени инспектори да изпитват хора от конкретна автошкола, а тези инспектори са получавали пари, които са предавали и за манипулиране на резултата. Сумите не са били големи, но редовно се е случвало. Практическите изпити са били манипулирани - за кормуването, към момента нямаме данни да има проблеми с теоретичните изпити, добави още той.

Продължава събирането на веществени доказателства и ако има нужда ще бъдат привлечени още обвиняеми. Разследването е от началото на годината, но престъпната схема е действала от началото на 2016, обясни още ръководителят на Специализираната прокуратура.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    Докога
    1 0
    12:54, 12 юни 2017
    Докога от името на държавата някой ще си играе на котка и мишка с тези инспектори? За да започнат работа се дават по 20-30 хил.лв. Тези пари се вземат от подставени лица и се предават на най-горната инстанция. После се заставят да събират пари, за да могат да си върнат даденото. Защо тази специализирана прокуратура не арестува тези които са изградили тази корупционна система и всяка година организира показна операция, за да покаже как управляващите борят корупцията. Ето как, режисирано някои се възползват от държавата и се правят на герои.
Последни новини