От ДПС призоваха Валери Симеонов да си подаде оставката

Подайте си оставката на вицепремиер, призова Валери Симеоново депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов по време на днешния парламентарен контрол. В отговор Валери Симеонов обясни колко е загрижен за демографската ситуация в страната.

Въпросът към вицепремиера Валери Симеонов беше как той ще ограничава раждаемостта и ще слага спирали на жените. Това питане бе от депутатите от ДПС.

Джейхан Ибрамов попита на каква статистика се позовава Симеонов, за да иска да ограничава раждаемостта. В отговор Симеонов посочи, че въпросът бил изваден от контекста на изказването му. Никога не съм предлагал ограничаване на изконни човешки права, каза в отговор Симеонов.

Той смята да ограничи раждаемостта сред малолетните в ромските махали. Причината е, че няма здравословни условия да износят плода. Това е причината за високата детска смъртност особено сред някои групи, каза Валери Симеонов.

Вицепремиерът изтъкна, че безотговорното родителство превръща тези деца в герои от романите на Чарлз Дикенс, а именно в деца, лишени от родителски грижи. Те ставали обекти и субекти на престъпността в гетата и пациенти на инфекциозните отделения, по думите му.

Създаването на деца не трябва, по думите му, да се използват за задоволяване на нагон. Напротив, той е за отговорно родителство. Ибрямов обаче цитира интервю на Симеонов от 2014 година, когато се обявява за слагане на спирали на ромските жени.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини