Вижте новия концептуален Mars Rover на НАСА (видео)

НАСА разкри концепцията за ровър по време на събитието "Лято на Марс" в космическия център Кенеди във Флорида.

От края на 2016 г. частният посетителски комплекс на космическия център Кенеди, неназована кабелна телевизионна мрежа и компания, която изгражда концептуални автомобили за кино и ТВ продукции, тихо разработвали напълно функционалния ровър за изследване на Марс. 

Концептуалният Mars Rover има шест колела с почти сферична форма, които могат да преминат успешно през камъни, дюни и кратери. Направен е от въглеродно влакно и алуминий и се захранва от слънчева енергия. Марсоходът е проектиран за екипаж от четирима астронавти и има собствена лаборатория в задната си част. Тя може да се отделя и да извършва самостоятелни изследвания. Машината има размери 8,5х4х3,4 м и развива скорост 60-70 км/ч. Има "фалшива" навигация, комуникационни системи и системи за поддържане на живота.

В сегашния си вид ще участва единствено в образователни кампании на НАСА като лятното турне из САЩ. Агенцията няма планове да изпраща марсохода на Червената планета, според официалната информация. Но един или повече от неговите компоненти може да бъдат използвани в други мисии на НАСА на Марс. 

Следващият Mars Rover е планирано да кацне на Марс през 2020 г., за да търси микроорганизми и да вземе проби от повърхността на Червената планета.. Той ще бъде роботизиран.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини