Седмокласници кандидатстват в гимназии по интернет

От тази година седмокласниците ще могат да кандидатстват в гимназии и онлайн. Те имат възможност да подават документи по интернет от 16 до 22 юни, включително и през почивните дни, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Красимира Джисова.

Една от новостите тази година е, че ученици, които не са успели да се явят на някои от изпитите, също ще могат да кандидатстват в профилирани и професионални гимназии след 7 клас. От матурата, на която не са се явили, се добавят 0 точки.

Първо класиране е до 27 юни като записването започва от 28 и продължава до 30 юни. Второ класиране е до 4 юли, а трето – до 17 юли.

Подаването на документи ще се извършва и на място. В Хасково това ще става в Обединени ученически общежития и в ОУ “Христо Смирненски”. В Димитровград записването ще е в ОУ “Пенчо Славейков”, в Харманли – ОУ “Иван Вазов”, Свиленград – ОУ “Иван Вазов”, Симеоновград – СУ „Свети Климент Охридски“, Стамболово - СУ „Свети Климент Охридски“, Тополовград – СУ „Д-р Петър Берон“, Любимец – СУ „Желязко Терпешев“, Ивайловград – СУ „Христо Ботев“, Маджарово – СУ „Димитър Маджаров“ и Минерални бани – СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и в училището в село Караманци.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини