Тоска Славова се върна с награда от срещата на финансистите

Изображение 1 от 2

    Началникът на отдел „Бюджет и човешки ресурси“ в ОбА – Първомай – Тоска Славова получи юбилеен плакет – награда на XX Национална среща на финансистите от общините в България. Тя е един от 7 участници, които през последните години са участвали в работата на форума и има принос за устойчиво развитие на местните финанси. През това време Тоска Славова не е била само слушател, а и активен участник и лектор по темите за общинските бюджети. През последните години тя е част от екипа, разработващ методиките за съставяне на общинските бюджети. Тази година Тоска Славова беше един от организаторите на събитието.

    Срещата е традиционна за финансистите от общините, членуващи в Националното сдружение на общините в Република България. В нея участваха над 400 финансисти, счетоводители, данъчни експерти, вътрешни одитори, финансови контрольори, кметове,  председатели на постоянни комисии и общински съветници  от 122 общини. В срещата се включиха и представители на Парламентарните комисии по бюджет и финанси и по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 44-то Народно събрание.

    По време на срещата изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова направи анализа за изтеклите 20 години в развитието на общинските финанси. Тя каза: „Има вътрешни резерви за оптимизиране на местните финанси чрез разширяването на мерките за повишаване на събираемостта на местните данъци и такси, по-ефективни и ефикасни общински разходи и услуги, развитие на вътрешната нормативна уредба и ефективен контрол и мониторинг.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      123
      8 -2
      20:48, 7 юни 2017
      Паразитна администрация от която нищо добро не очаквайте!
    • 2
      Ab
      abc
      7 -1
      21:28, 7 юни 2017
      като има резерви защо не дадат на учителите това,което им се дава от държавата
      • Аг
        аграр
        1 0
        08:08, 8 юни 2017
        Щото парите трябват за други работи.
    Последни новини