Девойка показва любовта си към змей в Младежкия център

    Красавица да се влюби в неправилния човек се случва не само в приказките, но в реалния живот. Именно това ще покажат 18 младежи от театралната школа към Младежкия център в Хасково. От 18 часа тази вечер в голямата зала на културната институция те ще представят премира на пиесата „Змейова сватба“ на Петко Тодоров. Входът е свободен.

    Публиката ще може да види приказната история на необикновена любов, странни взаимоотношения, мистичност и плетеница от страсти и събития, подчинени на неистината, на магиите, на предразсъдъците и поверията, на патриархалния бит.

    Главната роля на героинята от „Змейова сватба“ Ценка се изпълнява от 17-годишната Калина Вълчева, а в ролята на змея горянин е 18-годишният Любомир Христов. Тя се влюбва в змея, който за всички е страшен. Тя обаче не се влюбва във външността му. „Тук е в сила твърдението, че не трябва да се съди книгата по корицата“, обясни Калина Вълчева, която си дава сметка, че събитията се случват и в реалния живот. Текстът е малко сложен, защото е написан на по-стар стил и много от изразите вече не присъстват в българския език,“ добави 11-класничката. Тя обаче е категорична, че пиесата е интереса и трябва да се гледа.

    Ролята на змея е малко по-специфична. „Змеят, когото всички мислят за лош, не е чак толкова зъл, просто той е едно грозно патенце, което все още никоя девойка не го е харесала,“ обясни главният герой. След като вижда Ценка, той става много емоционален и с ненавист се влюбва в нея. В него има много смесени емоции, но показва своето вътрешно „аз“, в което тя се влюбва, макар да е грозен.

    Пиесата ще бъде представена другата седмица във Варненски детско-юношески театрален фестивал „Приказка без теб“, обясни ръководителят на школата Румяна Георгиева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бо
      бобо
      0 -12
      11:35, 6 юни 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • -_
        -_-
        7 0
        19:04, 6 юни 2017
        Много тъп коментар . Сериозно . Простотия!!!!
    • 2
      Ро
      роро
      0 -6
      15:54, 6 юни 2017
      Абсолютно тъпо заглавие, тексът е лишен от всякакв... Виж коментара
    Последни новини