14 картини продаде д-р Момчилова за минути

Изображение 1 от 3

    1850 лв. събра благотворителната изложба на д-р Дона Момчилова само минути след откриването ѝ.

    Средствата ще бъдат дарени на Дома за хора с увреждания в село Езерово.

    Благодарни сме за благородния жест на д-р Момчилов – каза Неделчо Кичуков, директор на Дома. Независимо от размера на средствата те ще са добре дошли за подобряване на условията за живот там.

    Това е седмата благотворителна изложба на д-р Момчилова, но първата с кауза в полза на възрастни хора. Лекарката разказва, че преди около 20 години е времето, когато става ясно, че условията за живот в домовете за изоставени деца са ужасяващи, не стигат дори за нормална храна, а децата са на ръба на оцеляването. Тогава тя прави първата си благотворителна изложба и дарява за тях, а за през следващите десетина години открива още 5. На 2 юни тя откри 7-та си благотворителна изложба, но този път с мисъл за възрастните хора.

    За осъществяването ѝ д-Момчилова получи подкрепата на читалище „Св.св. Кирил и Методий“, Община Първомай и МБАЛ – Първомай.

    Изложбата беше открита от Иван Караславов. Той обяви, че изложбата е посветена на Стою Момчилов – баща на д-р Дона Момчилова, загинал в края на Втората световна война. Картините на д-р Момчилова са не толкова картини, колкото състояния – каза той – през тях прозира нейното благородство и интелект.

    Сред гостите на откриването бяха семейството на докторката, нейни колеги от Спешна помощ – Пловдив, от МБАЛ – Първомай, близки и приятели от село Градина и Първомай, кметът и заместниците му, много граждани.

    Минути след откриването бяха откупени 14 картини. Впечатляващи бяха творбите с цветя, „Еньовден“, „Танц“, „Благовещение“ и други.

    С благодарност към домакините д-р Момчилова подари на читалището своята картина – портрет на любимия ѝ поет Яворов, а на Драматичния колектив -„Комедианти“.

    Изложбата беше и едно от последните събития в програмата на майските културни тържества за 2017 година.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ме
      мед сестра
      5 -1
      18:09, 4 юни 2017
      Великолепен ,благороден човек и лекар е д-р Момчилова!Желая й дълги години здраве и творческо дълголетие!
    • 2
      Гр
      Група ученици
      1 -1
      16:56, 5 юни 2017
      Искаме да коментираме,но ни заягруднява кода ,който само в Първомай е на ,,Латиница,,ЗАЩО? Да се смени!!!!!!!
    • 3
      Да
      Даскал Хаджи Генчо
      3 0
      12:54, 7 юни 2017
      Браво, деца!Вие сте разбрали,че въпроса за азбуката е голям политически въпрос, но защо никой не ви подкрепя? САМО ЕДИН!!!! Къде са вашите другари? Къде са учителите ви,които ви възпитаха да бъдете безропотни,да бъдете мълчаливи роби и да се гордеете с някакъв фалшив патриотизъм!
    • 4
      Ку
      Кульчак
      0 -1
      09:31, 22 юни 2017
      От така праим?
    • 5
      Гр
      гРУПА УЧЕНИЦИ
      1 0
      20:37, 23 юни 2017
      Нс приема закон за защита на българския език и ,,кирилската азбука.по този закон вие сте длъжни да премахните,,латиницата,, при кодиране на мненията!
    Последни новини