МОН предлага "Златаров" да стане иновативно училище

Министерството на образованието и науката предлага СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ - град Първомай да получи статут на иновативно. То е включено в списък със 185 училища от цяла България, които трябва да бъдат одобрени от Министерския съвет на следващо заседание.

В прессъобщението, публикувано на страницата на МОН се казва още: „207 проекта на 202 училища постъпиха в МОН и бяха разгледани от Комисия за иновативните училища. В нея участваха психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, личности с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите.“

От одобрените 185  учебни заведения  9 са начални училища, 73 са основни, 51 - средни, 30 са профилирани гимназии, 21 - професионални гимназии и един колеж. 22 от училищата в списъка са държавни, 130 са общински, а другите 33 - частни.

В Пловдивска област има 14 одобрени проекта, като само 5 не са от областния град.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възхитен родител
    4 0
    11:35, 4 юни 2017
    Едно голямо браво и огромна благодарност за директора на СУ! За кратко време успя да направи толкова много неща за училището, за които дори не сме мечтали в предишните години! Чувствам се сигурна за децата си !
Последни новини